REGISTER GRAB DRIVER

​Insentif RM500 Kepada Pemandu E-Hailing

PAKEJ RANGSANGAN EKONOMI 2020: INSENTIF RM500 KEPADA PEMANDU E-HAILING
Daftar Pemandu E-Hailing Sekarang, Klik Pautan https://grab-signup.com.my/

MAKLUMAN​

PAKEJ RANGSANGAN EKONOMI 2020: INSENTIF RM500 KEPADA PEMANDU E-HALING​

Frequently Asked Questions (FAQs) – Soalan lazim​

1. SIAPAKAH YANG LAYAK MENERIMA INSENTIF INI? ​

Pemandu E-Hailing sepenuh masa layak menerima insentif. Kriteria ‘sepenuh masa’ ditentukan oleh Kementerian Kewangan

2. BAGAIMANAKAH CARA MEMOHON INSENTIF INI ?​

Kementerian Kewangan sedang memperhalusi prosedur terbaik untuk menyalurkan insentif kepada pemandu. Buat masa ini tiada keperluan untuk pemandu membuat sebarang permohonan.

3. BILAKAH PEMANDU E-HAILING AKAN MENERIMA INSENTIF INI ?​

Kementerian Kewangan akan memaklumkan tarikh permulaan penyaluran insentif

4. APAKAH SAYA BOLEH MENGGUNAKAN WEBSITE BANTUAN PRIHATIN​

Tidak. Bantuan RM500 kepada pemandu e-haling tidak disenarikan di dalam website Bantuan Prihatin​

5. SAYA BERDAFTAR DAN MEMANDU UNTUK DUA SYARIKAT E-HAILING. ADAKAH SAYA AKAN MENDAPAT DUA KALI BAYARAN INSENTIF ?​

Tidak. Setiap pemandu yang layak hanya akan mendapat satu (1) kali bayaran insentif sahaja​

6. SEKIRANYA SAYA PEMANDU TEKSI DAN JUGA E-HAILING, ADAKAH SAYA AKAN MENERIMA INSENTIF BAGI KEDUA-DUA​

Tidak. Pemandu teksi layak menerima Bantuan insentif RM600 sahaja.​

7. SAYA PEMANDU E-HAILING SECARA PART TIME DAN PEMANDU TEKSI JUGA PART TIME. ADAKAH SAYA LAYAK UNTUK KEDUA-DUA BANTUAN INI ?​

Tidak. Walaubagaimana pun, semua pemandu teksi yang kekal aktif berdasarkan Kad Pemandu yang aktif layak menerima insentif RM600 untuk pemandu teksi.​

8. PENDAPATAN SAYA TIDAK MENCECAH RM2000 SEBULAN SEDANGKAN SYARAT PENDAPATAN PERLU RM2000. APAKAH LANGKAH YANG PERLU SAYA AMBIL ?​

Syarat kelayakan sebagai pemandu sepenuh masa ditentukan oleh Kementerian Kewangan​

9. SAYA TIDAK LAYAK KERANA PENDAPATAN TIDAK CECAH RM2000. INI KERANA KEKURANGAN PELANGGAN DISEBABKAN PKP ? ​

Syarat kelayakan sebagai pemandu sepenuh masa ditentukan oleh Kementerian Kewangan. Tempoh masa sebelum bermula PKP diambil kira di dalam penentuan syarat kelayakan.​

10. ADAKAH SEBARANG BANTUAN LAIN KEPADA PEMANDU E-HAILING SELAIN BANTUAN INI ?​

Sila rujuk kelayakan individu menerusi Pakej Bantuan Prihatin Nasional.​

11. ADAKAH SEBARANG BANTUAN LAIN KEPADA PEMANDU E-HAILING SELAIN BANTUAN INI ?​

Sila rujuk kelayakan individu menerusi Pakej Bantuan Prihatin Nasional​

12. SAYA TELAH MEMBUAT SEMAKAN DENGAN ‘EHO’, MEREKA MENYATAKAN SAYA TIDAK LAYAK KERANA BUKAN PEMANDU TETAP / SEPENUH MASA SEDANGKAN SAYA MEMBAWA E-HAILING SEPENUH MASA. APAKAH TINDAKAN YANG BOLEH SAYA AMBIL ?​

Syarat kelayakan sebagai pemandu sepenuh masa ditentukan oleh Kementerian Kewangan.​

13. SAYA PEMANDU PART-TIME E-HAILING. ADAKAH SAYA LAYAK? JIKA TIDAK, MENGAPA ?​

Hanya pemandu E-Hailing sepenuh masa layak menerima insentif. Pemandu sepenuh masa terkesan dengan teruk akibat COVID-19 dan PKP kerana ketiadaan pelanggan dan tiada sumber pendapatan yang lain.​

14. BOLEHKAH SAYA MEMBUAT RAYUAN? DIMANA PERLU SAYA SALURKAN RAYUAN INI ?​

Kementerian Kewangan sedang memperhalusi prosedur terbaik untuk menyalurkan insentif kepada pemandu. Buat masa ini tiada keperluan untuk pemandu membuat sebarang rayuan.​

15. AKAUN E-HAILING SAYA DIGANTUNG OLEH ‘EHO’. ADAKAH SAYA LAYAK MEMOHON ?​

Kriteria kelayakan pemandu ditentukan oleh Kementerian Kewangan.​

16. SEKIRANYA TERDAPAT SEBARANG PERTANYAAN, SIAPAKAH PATUT DIHUBUNGI ?​

Sebarang makluman lanjut boleh hubungi Sekretariat Pakej Rangsangan Ekonomi 2020 Kementerian Kewangan di alamat pre2020@treasury.gov.my​

Wrote On 3 April 2020

60 thoughts on “​Insentif RM500 Kepada Pemandu E-Hailing”

  1. I just stop my current job and want to convert to full time Grab. Due to current MCO passengers reduce significantly and we also follow gorv instructions to stay in home. How it be fair if the criticia must achieve RM200 and above? Currently no income and Grab also affected. Hope Grab may represent drivers like us to voice out to government. A also tax payer please be fair for anyone

    1. where did you see that must achieve 200? is it per day or per week? I am in the same situation as you. So, it is unfair as recently, it’s hard to get a lot of passenger due to the pandemic.

      1. Media Grab Driver

        Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

        1. Assalamualaikum dan salam sejahtera…saya baru lulus dan jd grab partner sehari sblm lockdown…saya jdkan grab fulltime tp blm ade peluang utk memulakan pekerjaan utk pertama kalinya…persoalan saya,bagaimana saya hendak claim bantuan rm500 dari kerajaan?ini berikutan saya tidak ade pekerjaan lain selain grab dan tidak ade pendapatan langsung…sblm ni saya buat kerja2 kampung…harap tuan/puan boleh bantu saya…terima kasih

          1. Media Grab Driver

            Hi & Salam sejahtera, selamat datang ke blog rasmi dari Alpha Grab. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca blog kami. Untuk maklumat tambahan, sila layari artikel versi-kedua (Sambungan) di https://grab-driver.com.my/versi-kedua-insentif-rm500-kepada-pemandu-e-hailing/ dan juga artikel berkitan pembayaran di https://grab-driver.com.my/bayaran-insentif-pemandu-e-hailing-pada-20-april/. Semoga ia dapat menjawab persoalan anda. Kami juga mohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Pihak kami cuma menyalurkan maklumat dan hanya mengfokuskan pendaftaran baharu. Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi HQ Grab di talian 03-8230 3000

    2. Sama dgn sy. Submit surat bhenti kerja bulan 2. Bulan 3 last kerja. Xde sumber pndapatan. Start buat grab bulan 9 lg. Mcm mana kamibyang tiada kerja ni?

      1. Media Grab Driver

        Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hubungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  2. Azizy Bin Abdul Wahab

    Kepada apad, jpj dan menteri pengakutan. Sekiranya ehailing part time tidak boleh menerima bantuan ini. Saya juga selaku pemandu grab part time berharap, agar kami ini dikecualikan dari paraturan2 dan undang2 bawah apad dan jpj seperti teksi dan ehailing fulltime. Sekian.

      1. Media Grab Driver

        Hi & Salam sejahtera, selamat datang ke blog rasmi dari Alpha Grab. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca blog kami. Untuk maklumat tambahan, sila layari blog versi-kedua (Sambungan) di https://grab-driver.com.my/versi-kedua-insentif-rm500-kepada-pemandu-e-hailing/ . Semoga ia dapat menjawab persoalan anda. Kami juga mohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Pihak kami cuma menyalurkan maklumat dan hanya mengfokuskan pendaftaran baharu. Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi HQ Grab di talian 03-8230 3000

  3. Nafzan shabany bin ahmad fauzi

    Semoga bantuan rangsangan ini dipercepatkan bagi membantu kami driver yang sepenuh masa yang dah terputus sumber pendapatan dalam tempoh pkp di jalankan,terima kasih.. #KamiSayangKerjaKami #GrabDriver

  4. Juttaphon a/l eh bun

    Saya bawa full time yang berhormat sekalian bagi saya,sebelum masuk bulan 3 lgi benti sbb takut mati berjangkit,nampak lah hati saya ini yang kemerahan seorang manusia

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  5. Hapizam Bin Mohd Eusak

    Pemandu e hailing separuh masa juga terkesan
    Kami juga ada tanggungan, kalau di fikirkan mahukah kita pergi kerja selepas balik kerja
    *Seperti saya pekerja kilang normal shift
    (shift pagi 8:00-17:30)
    Selepas magrib(19:30)kelar bawa grab(e hailing) ada
    kah saya keluar sahaja2(Suka2) tidak saya keluar cari rezeki untuk menambah apa yang tidak cukup untuk keluarga dan tanggungan saya.
    Itulah maksud saya PERGI KERJA SELEPAS BALIK KERJA sekian terima kasih.

    1. Sebenarnya yg buat partime ni pn nak cri rezeki lebih utk byr hutang dan sbgainya.kalau x,baik xyah buat partime.buat penat badan je kalau mcmtu kan.tlg fikirkan kami yg partime ni jugak ?

      1. Media Grab Driver

        Jangan putus asa tuan/puan/encik/cik .Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

    2. Yup …I sokong U boss
      …itulah kebenaran bgi kami e-hailing separuh Masa ….bersengkang mata mencari rezeki utk keluarga……..

      1. Media Grab Driver

        Jangan putus asa tuan/puan/encik/cik .Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

    3. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

      1. Media Grab Driver

        Hi & Salam sejahtera, selamat datang ke blog rasmi dari Alpha Grab. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca blog kami. Untuk maklumat tambahan, sila layari blog versi-kedua (Sambungan) di https://grab-driver.com.my/versi-kedua-insentif-rm500-kepada-pemandu-e-hailing/ . Semoga ia dapat menjawab persoalan anda. Kami juga mohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Pihak kami cuma menyalurkan maklumat dan hanya mengfokuskan pendaftaran baharu. Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi HQ Grab di talian 03-8230 3000

  6. Saya Pemandu sepenuh masa.. dan sedang cuti #Stayathome tidak berani mengambil risiko kerana virus Cobid 19 yang pantas membunuh.. saya juga tiada pendapatan lain.. harap bantuan ini dapat disegerakan ..
    Semoga Virus ini segera di angkat Allah Swt dri bumi hendak nya…

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  7. muhammad fitri hishamuddin

    bantuan untuk driver grab bermakna semua driver bos. kenapa mesti makan bahagian orang?? kalau tak takut kene maki, takutlah dengan allah ya. fikir masak2 bab tu. semua driver lalu bende yg sama utk jdk driver. kenapa ada yg nk kecualikan??

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  8. Kalau cmni la syarat die pasni buat undang2 baru untuk part time xyah nk pegi pusapakom bagai…xyah ade psv…xyah ade potongan…baru adil…

  9. kami juga pemandu e-hailing,walaupun part time tp bnyk masa kami dijalan…kami juga ada kehidupan dan memerlukan untuk kehidupan harian…now nk buat grab pun satu hari kat atas jalan tp xde customer…apa kami nk mkn

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  10. Muhammad Hanif

    Saya pemandu grab sepenuh masa, tapi income jarang cecah 2k sebulan, anak sulung saya OKU, isteri saya bekerja syift, bila isteri saya bekerja saya perlu menjaga anak di rumah kerana anak saya berusia 4 tahun, tiada taska biasa yang sanggup terima untuk menjaga anak saya. Apabila isteri saya di rumah baru saya dapat online untuk mencari rezeki.

    1. Media Grab Driver

      Harap encik bersabar dan ikhtiar cara lain dahulu. Kami faham keluhan encik. Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab.

  11. walaupun sya pemandu grab separoh masa..tapi tiaptiap hari saya buat apabila habis kerja..sekurang kurang nya 3 jam keatas…kadang kadang sampai 8 jam sehari…balik kerja pukul 5 bawa grab sampai pukul 12 malam..tak patut la kalau rtak dapat..ini kira menolong orang ramai juga disamping mencari pendapatan yg halal untuk keluarga

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami akan panjangkan maklumat ini ke pihak atasan Grab. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688

  12. Sekiranya kerajaan dh umum kan seramai 120000 pemandu E-hailing terima bantuan 500…jadi GRAB list down la nama pemandu yg tergolong dlm 120000 e-hailing tu… Harap maklum.. Tindak

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  13. Pemandu e-hailing part time mempunyai lesen yang disahkan jpj dan berdaftar sah dengan syarikat.

    Kebanyakan pemandu e-hailing part time berkerja bukan tetap dan berpendapatan rendah.. sewaktu pkp dilaksanakan ada pelbagai pemasalahan timbul.. ada yg diberhentikan keja , ada yang diberi cuti tanpa gaji , dan ada yang menerima separuh gaji.. Berbalik padah e-hailing pula.. ada pemandu yang takut beroperasi disebabkan risau dijangkiti virus covid, ada sebahagian yang beroperasi tetapi pendapatan terjejas disebabkan pkp..

    Saya berpendapat memang wajar untuk pemandu e-hailing separuh masa untuk mendapatkan bantuan tersebut..

    Mohon pehak yang berkenaan boleh mempertimbankgan semula syarat-syarat kelayakan..

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  14. Aaya part time grab juga terkesan.. restoran tempat saya kerja tak beroperasi disebabkan PKP… on grab pun takde raider…

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hungbungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  15. Am Anidah Binti Usman Salleh

    Driver part time pun bayar insurans penuh ehailing samada bayar harian ataupun tahunan. Socso pun dibayar stiap bulan bagi memenuhi syarat. Manakala kereta yang lebih 3tahun juga kena buat pemeriksaan puspakom. Semua syarat2 ehailing telah diikut seperti juga memerlukan Lesen PSV. Tanpa semua ni akaun tak akan diluluskan dan tak dapat beroperasi. MOHON PERTIMBANGKAN kepada pemegang akaun ehailing yg masih aktif dan berdaftar tak kira part time atau full time dgn syarat BERDAFTAR&AKAUN KEKAL AKTIF

    1. Media Grab Driver

      Terima kasih atas respond yang diberikan, pihak kami dari Grab Alpha Driver sedang berusaha semampu boleh menyelasaikan kebelengguan ini. Untuk kepastian lanjut sila hubungi Grab Customer Service di talian 1300 80 6688 dan pilih bahagian payment team Grab

  16. Kalau jawapan yang diberikan suruh telefon grab customer service baik x pyah wujud kan Web ni… Untuk kwan2 driver semua… X pyah la Tanya lagi… Grab memang macam tu… Mereka memang x kan faham… Apa yang driver2 lalui….

    1. muhammad fitri hishamuddin

      setuju bos. tp hati ni milik allah. kte sama2 doa la mudah2an allah tak izin diaorg makan bahagian org lain

      1. Setuju jugak dengan statement ni… Xpela jike ade rezeki kite insyaallah x kemana… Grab kene jujur dengan driver dibawah die… Sebab duit dari kementerian melalui grab n baru dapat kat driver… Tunggu dan lihat sahaja

        1. Media Grab Driver

          Hi & Salam sejahtera, selamat datang ke blog rasmi dari Alpha Grab. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca blog kami. Untuk maklumat tambahan, sila layari blog versi-kedua (Sambungan) di https://grab-driver.com.my/versi-kedua-insentif-rm500-kepada-pemandu-e-hailing/ . Semoga ia dapat menjawab persoalan anda. Kami juga mohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Pihak kami cuma menyalurkan maklumat dan hanya mengfokuskan pendaftaran baharu. Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi HQ Grab di talian 03-8230 3000

  17. Kereta eksiden time buat grab partime dah 2 bulan tak dpt kayuh harap2 dptlah bantuan ni walaupun grab hanya partime ?

    1. Media Grab Driver

      Hi & Salam sejahtera, selamat datang ke blog rasmi dari Alpha Grab. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca blog kami. Untuk maklumat tambahan, sila layari blog versi-kedua (Sambungan) di https://grab-driver.com.my/versi-kedua-insentif-rm500-kepada-pemandu-e-hailing/ . Semoga ia dapat menjawab persoalan anda. Kami juga mohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Pihak kami cuma menyalurkan maklumat dan hanya mengfokuskan pendaftaran baharu. Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi HQ Grab di talian 03-8230 3000

  18. Rosli bin keliwan

    Sy start awal thun wt full time..bile dh keadaan cm ni sy amt mmrlukan bntuan tu.nk jln grab takut wabak yg melanda..harap grab prtimbangkn tuk kwn2 kami yg part time jg..kami semua memerlukan..hrp grab ada budi bicara yg mmbuatkn kami semua dpt meneruskn kehidupan yg mncabar ini.#bantusesamakita

  19. Baharun Achmad

    Rm500.00 yang diperuntukkan untuk penandu GRAB hanyalah nyawa2 ikan…
    PKP1 PKP2 PKP3…CCM GrabCar tempat saya sewa kereta, balik2 hantar whatsap minta PAYMENT, tanya bila mahu bayar?

    1. Hi & Salam sejahtera, selamat datang ke blog rasmi dari Alpha Grab. Kami dari Alpha Grab memohon maaf atas kesulitan yang berlaku, segala bentuk peruntukkan adalah daripada kerajaan sendiri bukan daripada Grab. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca blog kami. Semoga ia dapat menjawab persoalan anda. Pihak kami cuma menyalurkan maklumat dan hanya mengfokuskan pendaftaran baharu. Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi HQ Grab di talian 03-8230 3000.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares